Nyheder  
Anmeldelser  
Bands  
Program - fredag
Program - lørdag
Foredrag/debat  
Fotoudstilling  
Øvrige indslag  
Konferenciers  
Åbningsaften  
SPOT på Belgien  
SPOT på Norge  
SPOT-historie  
Billetsalg  
De skriver også om SPOT  
Kontakt  
Nyhedsbrev
Tak til  
En øl i maven er bedre end 10 taget af vagten4. Juni, 2004
 
Højre hånd rækkes frem i en ret linje ... et lille ryk i det farvestrålende papirarmbånd... og så ... ind på pladsen. I alt 3500 blå, røde, gule og grønne armbånd passerer i dag vagternes årvågne blik. Dermed sætter den 10. SPOT festival rekord i antallet af publikummer.

- Vi har valgt at lukke flere gæster ind i år. Der har jo været udsolgt de sidste to år, og der er flere og flere, der er interesserede i at komme. Selve brandet SPOT oplever vi for alvor er ved at slå igennem nu, fortæller leder af SPOT og ROSA, Gunnar K. Madsen.
Forrygende fredag i festivalland
”José Gonzáles”, ”Tobias Trier” og ”Sondre Lerche,” lyder det fra folk, der er på vej ind på pladsen, da de bliver spurgt om, hvilket band de glæder sig allermest til at se. I alt er der 90 bands, der spiller i løbet af de næste to dage. Folk vandrer ind og ud af festivalpladsen. Alt bliver tjekket. Både Louis Vuiton tasken og den gule NETTO pose. Og alle gæsterne ser lige overraskede ud, når de når hen til vagten, og i løbet af få sekunder ser deres øl havne i CERES kassen, der kører på 4. omgang. En pige, der bestemt ikke lignede én der var mere tørstig, fik kasseret to spritflasker i fiks rejsestørrelse.
- De var sgu da friske, dem der, kommenterer vagten med et smil og sætter en minikasse med tre Gammel Dansk på bordet sammen med en kasse Underberg. ”En hilsen fra Cypern” står der med lyseblå formskrift. Flaskerne står tilbage på bordet, mens pigen og et par veninder vimser videre ind på pladsen iklædt højt humør.

Køen var mere end en telefonpæl lang sidst på eftermiddagen, men op ad aftenen havde de fleste musikentusiaster fået bånd om håndleddet, øl til ganen og musik fra øregangen og helt ned i maven. Og bandene stod i kø for at give publikum en forrygende fredag i festivalland.

FAKTA OM SPOT 10:
- 2400 solgte billetter
- 400 frivillige
- 200 udenlandske journalister og fotografer
- 500 danske branchefolk

June Marie Aarup

ROSA - Dansk Rock Samråd SPOT10 Mail: rosa@rosa.org