Nyheder  
Anmeldelser  
Bands  
Program - fredag
Program - lørdag
Foredrag/debat  
Fotoudstilling  
Øvrige indslag  
Konferenciers  
Åbningsaften  
SPOT på Belgien  
SPOT på Norge  
SPOT-historie  
Billetsalg  
De skriver også om SPOT  
Kontakt  
Nyhedsbrev
Tak til  
Fransk koncertarrangør begejstret for dansk musik4. Juni, 2004
Cyril Moya
Foto: Line Simonsen
 
Cyril Moya er så vild med de danske toner, at han har opkaldt sin forening efter Lise Westzynthius.

En lang række franske branchefolk har meldt deres ankomst til SPOT. SPOT Live-redaktionen fik en snak med en af de yngste, 22-årige kunsthistoriestuderende Cyril Moya, Toulouse fra den nystartede franske forening Lizi Says, hvis navn faktisk er inspireret af den danske sangerinde Lise Westzynthius.

Lizi Says er fem unge, der vil arrangere koncerter såvel som kunstudstillinger i Frankrig med danske artister og indtil videre forhandler om en koncert med Tiger Tunes i Toulouse og muligvis også en i Paris. Desuden har de løse aftaler med billedkunstneren Nina Beyer samt førnævnte Lise Westzynthius og Moi Caprice. For Cyril er det det personlige engagement og kærligheden til dansk musik, der tæller, og han taler begejstret om danske navne som Amber, Under Byen – hvis turnéplan han kan i hovedet - og de navne, han for tiden forhandler med.

– Dansk musik er noget af det mest interessante i Europa lige nu. Jeg har nogle venner heroppe, så jeg er kommet her en del, og der er virkelig en stor talentmasse. Der er både musik, der udtrykker den typiske nordiske melankoli såsom Under Byen og Amber, og som også kendes fra f.eks. islandske Björk og Múm. Men så er der også rendyrkede partybands som Tiger Tunes og Junior Senior. Og det danske rykker mere i Frankrig lige nu, end det har gjort længe, siger Cyril og understreger, med julelys i øjnene, hvor vild han er med de danske toner:

– Mine tre yndlingskunstnere, i det hele taget, er Cat Power, Howe Gelb – som jo i øvrigt er dansk gift – og Tiger Tunes.

Ole Rosenstand SvidtLæs også:
Franske journalister imponerede over danske SPOT-bands
ROSA - Dansk Rock Samråd SPOT10 Mail: rosa@rosa.org