Nyheder  
Anmeldelser  
Bands  
Program - fredag
Program - lørdag
Foredrag/debat  
Fotoudstilling  
Øvrige indslag  
Konferenciers  
Åbningsaften  
SPOT på Belgien  
SPOT på Norge  
SPOT-historie  
Billetsalg  
De skriver også om SPOT  
Kontakt  
Nyhedsbrev
Tak til  
Franske journalister og branchefolk i stor stil på Spot4. Juni, 2004
Laurent Erre
Foto: Line Simonsen
 
Massiv gallisk invasion har antennerne ude og høje forventninger

At SPOT har besøg af udenlandske talentspejdere, er efterhånden en velkendt sag, men at der ligefrem har meldt sig otte journalister og en håndfuld branchefolk fra Frankrig må siges at være nye toner. Det er ikke desto mindre tilfældet i år, men gallerne er nu heller ikke kommet af sig selv: De er inviteret af ROSA og udvalgt af et fransk PR-bureau. Skribenterne kommer fra førende franske rockmagasiner som Les Inrocks, X-Rock og Rock & Folk, og de har følge af en håndfuld bookingbureauer, PR-firmaer og koncertarrangører. SPOT Live fik en snak med dem, og det viste sig, at de er temmelig velbevandrede i danske musik, også de lidt mindre kendte navne.

Og hvad forventer de så: SPOT Live greb fat i Laurent Erre fra det franske månedsmagasin Crossroads, der skriver om rock, folk og country, men til gengæld ikke elektronisk musik eller hiphop. Og han er positiv:

- Faktisk kender jeg ikke nogle af de bands, der skal spille her i år, ud over Jomi Massage, som spillede på åbningsaftenen, og det var virkelig godt og originalt - men jeg har hørt om mange af dem, og det lyder lovende. Jeg regner med at høre danske navne som Tim Christensen, Utah og Mellophone, da jeg kan fornemme, at det er musik, der passer ind i vores redaktionelle profil – og svenske José González og norske Sgt. Petter, siger Erre.

Under Byen har potentiale
– Jeg kender til gengæld en del andre danske navne, f.eks. Under Byen, der spillede her de sidste to år, og Kashmir, der spillede i byen forleden. Og det er begge fremragende bands, der godt kan have en chance i Frankrig. Jeg kan godt lide den melankoli, de udtrykker, og som måske er noget typisk nordisk. Under Byens tekster er godt nok på dansk, men det gør ikke noget, for franskmænd lytter ikke til tekster, hvis de ikke er på fransk. Heller ikke hvis det er engelsk. Der er en del hype af Under Byen i fransk presse for tiden. De kan godt blive til noget.

Ole Rosenstand SvidtLæs også:
Franske journalister imponerede over danske SPOT-bands
ROSA - Dansk Rock Samråd SPOT10 Mail: rosa@rosa.org