Nyheder  
Anmeldelser  
Bands  
Program - fredag
Program - lørdag
Foredrag/debat  
Fotoudstilling  
Øvrige indslag  
Konferenciers  
Åbningsaften  
SPOT på Belgien  
SPOT på Norge  
SPOT-historie  
Billetsalg  
De skriver også om SPOT  
Kontakt  
Nyhedsbrev
Tak til  
Hvad skal du høre?4. Juni, 2004
 
Tony Scott Jakobsen, vært på P3s musiknyheder og Det Elektriske Barometer

Tony Scott Jakobsen er en af de folk, der har stiftet bekendtskab med flest af årets SPOT-navne i kraft af sit arbejde på den lytterbestemte hitliste Det Elektriske Barometer, der har været med til at bane vejen for danske navne som bl.a. The Raveonettes, Lise Westzynthius og Virgo.

Hvad skal du lave hernede?
- Vi skal selvfølgelig sende en hel masse radio. I dag sender vi seks timer fra 18-24, og i morgen sender vi fra 12-14 og fra 21-24. Vi har en masse gæster i studiet bl.a. kommer Virgo forbi i dag, og så har vi nogle DR-busser stillet op inde i Ridehuset, der optager flere af koncerterne, som så bliver sendt i radioen.

Du kender jo en masse af årets SPOT-navne fra Det Elektriske Barometer. Hvordan er det at sende fra SPOT?
- Det er da vildt fedt at se, at mange af de navne, vi har spillet på Barometeret, er repræsenteret her. Så ved man, at man ikke bare har spillet en masse gøgl! Det fede er, at halvdelen af årets SPOT-navne er blevet spillet på Det Elektriske Barometer. Men der er også mange bands, hvor man tænker; hvem fanden er det? Hvem er f.eks. Don Johnsons Big Band? Det lyder fjollet, og det ville da være sjovt at finde ud af...

Er det første gang du er på SPOT-festivalen?
- Nej, jeg var også med sidste år, og synes det var superfedt. Der er bare så mange gode, nye danske bands, og alt er tæt på hinanden, så man kan gå rundt og checke ud. Desuden er det jo en festival, hvor man ikke skal sove i telt – det er jo vildt fedt!

Hvad ligger på din Top 5-liste over bands, du skal se?
- Jeg kommer nok ikke til at se så mange, fordi vi skal sende så meget. Men hvis jeg skulle vælge nogle bands, ville jeg gerne se Lake Placid, Jose Gonzales, The Fashion og Nephew. Hvis jeg skal give folk et tip, skal det nok være at se José Gonzalez, en rigtig fed singer/songwriter fra Sverige, hvor han er ret stor. Og så ville jeg se Money Your Love, der bliver bedre hver gang de spiller. Og selvfølgelig Bergman Rock, fordi det er det gamle Bob Hund, som jeg rigtig godt kan lide. Jeg vil generelt anbefale folk at gå efter de små bands som f.eks. Epo-555, der lige er blevet signet til pladeselskabet Crunchy Frog.

Nanna Balslev

ROSA - Dansk Rock Samråd SPOT10 Mail: rosa@rosa.org