Nyheder  
Anmeldelser  
Bands  
Program - fredag
Program - lørdag
Foredrag/debat  
Fotoudstilling  
Øvrige indslag  
Konferenciers  
Åbningsaften  
SPOT på Belgien  
SPOT på Norge  
SPOT-historie  
Billetsalg  
De skriver også om SPOT  
Kontakt  
Nyhedsbrev
Tak til  
Uafhængige skiver på scenen5. Juni, 2004
 
"Har du ikk´ hørt om det? Det er fordi, det er independent - hey speg´pøls´".

Fødder bevæger sig utålmodigt rundt på sandet, hvor der er smidt enkelte skodder og ølbægre. Flakkende øjne kigger nysgerrigt rundt på de forskellige covers, der ligger på bordene på den lille musikbazar.

På et af bordene kører bandet Je M´apelle Mads rundt, rundt, rundt med et evigt stor smil på en farvestrålende vinyl. Sofus Forsberg, Noisejihad, Powersolo, Pluto og Marvellous er nogle af de CD´er, der ligger og venter på at blive købt. De har alle det til fælles, at de er udgivet på et pladeselskab, der er uafhængigt.


Nikolaj Nørlund, formand for foreningen
af Danske Uafhængige Pladeselskaber(DUP).
 
Vigtigt med lokal musik
Siden 2002 har selskaberne været samlet i foreningen af Danske Uafhængige Pladeselskaber(DUP), hvor musikeren og manden bag selskabet Auditorium, Nikolaj Nørlund, er formand.

-I en tid hvor tingene globaliseres mere og mere og man kan se, at der er en tendens til at de store pladeselskaber koncentrerer sig om globale artister, er det vigtigt for mangfoldigheden, at der også er lokal musik.

De uafhængige er afhængige af et godt netværk, derfor arbejder DUP også politisk for at forbedre vilkårene for at eksportere dansk musik i udlandet.

- Og så har vi også en hel del praktiske ting i gang. Helt konkret arbejder vi på at finde et fælles sted, vi kan trykke CD´er, så det bliver billigere, holde møder for vores medlemmer og på den måde netværke.Se dem live
Sedler bliver krøllet sammen i plastikbægre eller lagt ned i små kasser ... og musik skifter hænder. Men foruden boderne, hvor man kan shoppe sig en til en T-shirt, knitrende vinyl eller en ny CD, kan man også trippe 100 meter væk og så rent faktisk høre nogle af kunstnerne optræde live. Blandt andet hiphop bandet Rent Mel, indiesangerinden Lise Westzynthius og mere kommercielle navne som for eksempel Maya Albana.

FAKTA OM DUP
Dannet: 2002
Antal medlemmer: 30 pladeselskaber
Formand: Nikolaj Nørlund

På DUP Scenen spillede bl.a. Klaus Handsome, Labrador, Yellow Box Mentality, Camilla Munck og Maya Albana.

June Marie Aarup

ROSA - Dansk Rock Samråd SPOT10 Mail: rosa@rosa.org